MENY
close
använd min position

Sommarsimskolan

HITTA NÄRMASTE SIMSKOLA
använd min position

Vi på Svenska Livräddningssällskapet stöttar simskolorna som visas på kartan, vi hanterar inga anmälningar till dem. Ta direktkontakt med den simskola som ert barn vill delta i. Simskolorna ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta. Kostnaden för att delta i en sommarsimskola varierar över landet. 

 

Simskola hör sommaren till!

Sommarsimskolor är något av det viktigaste vi har för att öka simkunnigheten i Sverige. Intresset växer för varje sommar och förra året gick cirka 35 000 barn i sommarsimskolorna runt om i landet. I år stöttar vi sommarsimskolor med material och resurser. Trygg-Hansa har varit en viktig partner för oss väldigt länge och i år är även Strålsäkerhetsmyndigheten en partner. Tillsammans vill vi att alla barn ska ha möjlighet att gå i en sommarsimskola.

 

 

 

 Läs mer om Trygg-Hansas arbete

 

 

 

 

Så här går en simskola till!

Hur påverkar Covid-19 sommarsimskolan?

Sommarsimskolor ska kunna bedriva sin verksamhet som vanligt men med betoning på att förhålla sig till de direktiv som Folkhälsomyndigheten ger. Som förälder/vårdnadshavare bör du hålla dig uppdaterad på de råd som ges till allmänheten för att minska smittspridning. Visar man det minsta sjukdomssymptom – kom ej till simskolan. Har du funderingar kring hur sommarsimskolan, som du har/vill anmäla ditt barn (eller dig själv) till, agerar och vilka åtgärder de har tagit för att minska smittspridningen kontaktar du sommarsimskolan för mer information.

Till fler frågor och svar