MENY

Foto: Lena Höijer, SLS Stockholm-Uppsala

Bad-, båt-, is- & vädervett

Svenska Livräddningssällskapet pratar ofta om olika ”vett”. Svenska Livräddningssällskapets bad-, båt-, is- och vädervettsregler är skapade för att ge människor större möjlighet till ökad säkerhet och en trevligare vistelse nära vatten. Naturligt på sommaren så är det mest Badvett, Båtvett och Vädervett som vi lär ut, men i vår simskola pratar vi även Isvett mitt i sommaren – väldigt spännande tycker barnen! 

Vi ser väldigt gärna att våra "vett" sprids till så många som möjligt, men det också viktigt att alla vet vart reglerna kommer ifrån, så att man kan lita på dem. Därför är reglerna skyddade av upphovsrätt och får därför aldrig användas i skrift utan att Svenska Livräddningssällskapet nämns. Vid frågor om detta, kontakta info@sls.a.se


BADVETT 


BÅTVETT 

 

ISVETT

 

VÄDERVETT

 

 

 

 

 

 

HITTA SIMSKOLA

 

 

 

Så här går en simskola till!

Vad gör barnen om det regnar?

Om det regnar bedömer simläraren läget och meddelar er föräldrar hur det blir. Som vi alla vet så är ett varmt sommarregn ingen begränsning för att ha simskola i vattnet. Det är dock alltid barnet själv som bestämmer om det vill bada eller ej. Utbildade simlärare har mängder av roliga övningar och lekar för att lära barnen vattensäkerhet som kan göras på land. På många ställen finns skyddande träd i närheten som man kan kura ihop sig under. Det är bra att man som förälder har med sig varma handdukar och kläder för barnen att ta på om det skulle bli alltför kallt.

Till fler frågor och svar